Loading...

Στα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας τελειόφοιτοι του IB του Κολλεγίου Ανατόλια

 

Θεσσαλονίκη, 17 Ιουλίου 2017

 

Στα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας τελειόφοιτοι του IB του Κολλεγίου Ανατόλια

 

Στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας έχουν γίνει δεκτοί τελειόφοιτοι και τελειόφοιτες του ΙΒ Diploma Programme (Τμήμα Διεθνούς Απολυτηρίου) του Κολλεγίου Ανατόλια. H Ελίνα Κωνσταντινίδου και ο Παναγιώτης Συργκάνης έγιναν δεκτοί στις Ηνωμένες Πολιτείες στα πανεπιστήμια του Columbia και Brown αντίστοιχα. Όσον αφορά στη Μεγάλη Βρετανία, ο Δημήτρης Αλεξανδρίδης έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, η Βασιλική Αλεξίου πέτυχε την εισαγωγή της στην Οξφόρδη, η Ιωάννα Γκουτνά από τον Σεπτέμβριο θα βρίσκεται στο πανεπιστήμιο του Warwick, η Άννα Ζαρωτιάδου επελέγη από το University College of London (UCL) και η Σελίνα Μουρμούρα εισήχθη στο London School of Economics.

Η αριστούχος του ΙΒ Ελίνα Κωνσταντινίδου έγινε δεκτή σε ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το Columbia, για σπουδές στη Νευροεπιστήμη και την Εξελικτική Βιολογία. Τα δύο τελευταία χρόνια η ίδια έκανε πρακτική άσκηση σε ερευνητικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ και στο Εργαστήριο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ. Ως μαθήτρια ξεχώρισε για την ενεργητικότητα, τη φιλομάθεια και τη συμμετοχή της σε προγράμματα και διαγωνισμούς όπως τα Model United Nation, Forensics κ.ά.. Η γλωσσομάθειά της είναι εντυπωσιακή καθώς ήδη γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Κινέζικα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο ΙΒ προσέφερε ως εθελόντρια μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά, και βοήθησε στη συγκέντρωση και τη διαλογή ειδών ανάγκης για πρόσφυγες.

Ο Παναγιώτης Συργκάνης έγινε δεκτός στο κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα των ΗΠΑ, το Brown για να σπουδάσει Biomedical Engineering. Πέρυσι το καλοκαίρι έκανε άσκηση στο Ινστιτούτο Broad του Harvard όπου ασχολήθηκε με έρευνα στη Βιολογία και την Ιατρική. Στην Ελλάδα διακρίθηκε σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Εταιρίας Ελλήνων Φυσικών στον οποίο προ τριετίας κατέκτησε την 1η θέση, ενώ ήταν από τους πρώτους μαθητές του Θερινού Προγράμματος του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά  το 2013. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο ΙΒ προσέφερε εθελοντική εργασία σε φορείς προστασίας αδέσποτων ζώων. Η υπευθυνότητα, ο θετικός και δοτικός του χαρακτήρας συμπλήρωσαν με το καλύτερο τρόπο το άριστο ακαδημαϊκό του προφίλ. 

Ο Δημήτρης Αλεξανδρίδης έλαβε αριστείο για τις μαθητικές του επιδόσεις σε όλα τα χρόνια της φοίτησής του στο ΙΒ. Έχει διακριθεί, μεταξύ άλλων, με το χάλκινο μετάλλιο στους διαγωνισμούς «Θαλής» και «Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και το χάλκινο μετάλλιο στην 31η Ελληνική Μαθηματική Ολυμπιάδα. Ο Δημήτρης προσέφερε εθελοντική εργασία στην ΜΚΟ «Άρσις» στο πλαίσιο προγράμματος του ΙΒ, βοηθώντας παιδιά που φιλοξενούνται εκεί στα μαθήματα των Μαθηματικών και της Φυσικής, και έχει υποστηρίξει δράσεις του σχολείου του για τους μικρότερους μαθητές, με παράδειγμα τη δημιουργία Club Προγραμματισμού. Το ήθος, το πνεύμα συνεργασίας, η επιμέλεια και το χαμηλό προφίλ ήταν στοιχεία που έπαιξαν ρόλο στην επιλογή του από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

H Bασιλική Αλεξίου, άριστη μαθήτρια σε όλα τα χρόνια της φοίτησής της, έγινε δεκτή από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για σπουδές στη Μοριακή Βιολογία.  Η τελειόφοιτη αξιολογήθηκε θετικά για τις διακρίσεις που κέρδισε σε πλήθος εκπαιδευτικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων: Αγώνες Επιχειρηματολογίας, Model United Nation, το βραβείο "Αward for Excellence in Research" που έλαβε από το διεθνές ακαδημαϊκό πρόγραμμα STARS (Students and Teachers as Research Scientists). Η ίδια διακρίνεται για το εθελοντικό της έργο και τις ηγετικές της ικανότητες που έχει επιδείξει σε περιπτώσεις όπως τη συγκέντρωση χρημάτων από μαθητές του IB για τη Σχολή Τυφλών.

Η Ιωάννα Γκουτνά, αριστούχος του ΙΒ, θα σπουδάσει Philosophy, Politics & Economics στο πανεπιστήμιο του Warwick στη Μεγάλη Βρετανία. Από την 5η Δημοτικού συμμετείχε σε διαγωνισμούς Επιχειρηματολογίας δείχνοντας την ιδιαίτερη κλίση της προς το αντικείμενο. Πέρυσι με την ομάδα της αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη Βόρεια Ελλάδα και έφτασε μέχρι τους τελικούς των Πανελληνίων Αγώνων Επιχειρηματολογίας. Έχει λάβει μέρος στα MUN του Κολλεγίου Ανατόλια και στο εξωτερικό, στο καλοκαιρινό πρόγραμμα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Επιχειρηματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπως και στην Καλοκαιρινή Ακαδημία του Navarino Network στην Αρχαία Ολυμπία. Το προσφυγικό ζήτημα και η ενσωμάτωση των προσφύγων στις χώρες υποδοχής βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της. Εθελοντικά και στο πλαίσιο προγράμματος του ΙΒ έκανε μαθήματα ελληνικών σε παιδιά μεταναστών.

Η Άννα Ζαρωτιάδου επελέγη από το University College of London (UCL) για να σπουδάσει History Politics and Economics. Σε ηλικία 14 ετών είχε κερδίσει δύο φορές τον μαθητικό διαγωνισμό της NASA και της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας «Cassini Scientist for a Day», μιλούσε τρεις ξένες γλώσσες, και ήταν ένα από τα πρώτα παιδιά  που επιλέχθηκαν για να  παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. Στο ΙΒ γρήγορα ξεχώρισε για την αγάπη της για μάθηση, τη συνέπεια, το ήθος και τις αρχές της, χαρακτηριστικά που της χάρισαν φέτος το βραβείο του IB Learner.  

Η Σελίνα Μουρμούρα ολοκλήρωσε με άριστα τη φοίτησή της στο ΙΒ του Κολλεγίου Ανατόλια και από τη νέα χρονιά θα φοιτήσει Νομική Σχολή του London School of Economics. Ως μαθήτρια ασχολήθηκε με Debate Club του σχολείου και συμμετείχε στο Social and Welfare Club του IB. Το ενδιαφέρον της για τα  κοινωνικά θέματα, τα ζητήματα συμμετοχής στον δημόσιο βίο, η έξαρση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και η φτωχοποίηση μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων  καθοδήγησαν την επιλογή της να ακολουθήσει ανθρωπιστικές σπουδές. Το ήπιο προφίλ της, η σοβαρότητα και η υπευθυνότητά της αξιολογήθηκαν θετικά και σε σχέση με τις εξαιρετικές ακαδημαϊκές της επιδόσεις, από το διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας.


70 τελειόφοιτοι στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 70 τελειόφοιτοι του IB Diploma Program  του Κολλεγίου Ανατόλια γίνονται δεκτοί στα καλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Η παράδοση αυτή του Κολλεγίου Ανατόλια συνεχίστηκε και το 2017 με τα εξαιρετικά αποτελέσματα που σημειώθηκαν κατά τη διαδικασία εισαγωγής στα ιδρύματα του εξωτερικού, τα οποία αξιολογούν τόσο τις ακαδημαϊκές επιδόσεις όσο και την προσωπικότητα, το ήθος και το προφίλ του κάθε μαθητή όπως αυτό διαμορφώνεται από τις διακρίσεις, τη συμμετοχή του σε εξωσχολικές δραστηριότητες, την προσφορά εθελοντικής εργασίας, και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα. 

Φέτος οι απόφοιτοι του ΙΒ έγιναν δεκτοί σε πανεπιστήμια όπως τα Oxford, Cambridge, Columbia University, Imperial College, University College London (UCL), Warwick, Wellesley College, King^27s College.

Δείτε την πλήρη κατάταξη επιτυχόντων του  IBDP για το 2017 εδώ.

 

Share